OBESITY

מתוך כנס השמנה 27.10.06 : ביחד (אולי) אפשר לנצח את המגמה המסוכנת הזו...


 

 

אנו שמחים להציג כאן סיקור של כנס מיוחד של החוג לקרדיולוגיה בקהילה אותו יזם ד''ר אילן קיציס.

סיקור הכנס באתר באדיבות וחסות טבע, משווקת הרדוקטיל

דר' אילן קיציסלהלן סיכום הכנס כפי שנשלח אלינו ע"י יו"ר הכנס, ד"ר קיציס.

ביום שישי, 27 אוקטובר, התקיים יום עיון של החוג לקרדיולוגיה קלינית בקהילה בנושא השמנת יתר. למיטב ידעתי היה זה המפגש הראשון בנושא זה שאורגן על ידי האיגוד הקרדיולוגי.

 

פרופ' צבי ורדאת הכנס פתח פרופ' צבי ורד, נשיא האיגוד הקרדיולוגי לשעבר אשר תיאר את הפעילות העניפה שנעשית ע"י האיגוד והחוגים השונים בנושא ההשמנה.

להאזנה וצפייה בסקירתו של פרופ' ורד

למצגת שקפים

המרצים היו מדיסציפלינות שונות:

  • פרופ' מנפרד גרין – ממנהל המרכז לבקרת מחלות במשרד הבריאות, סקר את האפידמיולוגיה של השמנת היתר בארץ ובכלל זה בקרב מבוגרים, ילדים וגם את ההבדלים בין המגזר היהודי והמגזר הערבי.

    למצגת שקפים לחצו כאן

  • דר' גבריאלה ליברמןדר' גבריאלה ליברמן – מנהלת המחלקה האנדוקרינולוגית בתה"ש סקרה את תחומי המחקר המולקולארי בתחום זה.

    למצגת שקפים לחצו כאן





  • דר' רונית אנדוואלטדר' רונית אנדוואלט – דיאטנית ראשית של מכבי שרותי בריאות, הרצתה על אופי עבודתה/ו של הדיאטנ/ית ברמת הפרט תוך דגש על מטרות ודרכים אפשריות להשגת המטרה.

    למצגת שקפים לחצו כאן




  • דר' משה משעלי משה משעלי – דוקטורנט בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב ופסיכולוג בתחום הייעוצי-תעסוקתי, הרצה על התהליכים המתרחשים בין היועץ וחולה הסוכרת ועל האופן שבו יש (ואפשר), להשפיע על חולה הסוכרת שיקיים את המלצות הצוות הרפואי המטפל.  

    למצגת שקפים לחצו כאן

משה משעלי הציג במהלך ההרצאה מס' סרטונים שאנו שמחים להביא אותם:

מסתבר שפעילות גופנית מועילה כמו כפיפות בטן יכול כל אחד לעשות, אפילו מישהו שבאמת לא הייתם מצפים ממנו...

השמן הנלעג – כיצד נתפש השמן בעיני הציבור ? דמות נלעגת

השמן המתעמל – גם כשהוא מבצע סלטות באוויר זה נראה לא אמיתי...

גל הים – משעלי הציג סרטון זה בכדי להמחיש את מה שמרגישים שמנים כשהם חייבים לאכול...צפו בסרטון עד הסוף ותראו שאפשר גם לא ליפול בגל...


  • דר' פנחס חמיאל – מנהלת אנדוקרינולגית ילדים בתה"ש הרצתה על סוכרת מסוג 2 בילדים שמנים תוך דגש על נוכחות סיבוכי המחלה כבר אצל ילדים (כפי שידוע לנו שקורה במבוגרים)

  • בסיום התקיים פאנל מומחים בו השתתפו פרופ' צבי ורד יו"ר הועדה למניעת מחלות לב של האיגוד הקרדיולוגי, דר' ניקי ליברמן ראש אגף בריאות ב"כללית" שרותי בריאות, דר' דורית אדלר מנהלת שרותי הבריאות בהדסה ירושלים, פרופ' מנפרד גרין יו"ר ה – ICDC במשרד הבריאות ודר' מקס מייסלוס יו"ר החברה הישראלית לחקר וטיפול בהשמנת יתר.

ההרצאות והדיון בפאנל היו מרתקים.


מסרים

מכלל ההרצאות עולה שמדובר בבעיה רפואית בעלת היקף עצום הן ברמת הקהילה והן ברמת הפרט, וזאת בקרב האוכלוסייה המבוגרת, ומה שיותר מדאיג, אף אצל ילדים. דר' חמיאלי הדגישה בהרצאתה שילדים שמנים סובלים מסיבוכי ההשמנה כבר בהיותם ילדים !  

הפתרונות אינם קלים ונראה שכדי להצליח בעצירת המגמה המסוכנת הזו, ויצירת שינוי דרושה עבודה משותפת של המוסדות הגדולים כדוגמת משרדי הממשלה למיניהם, איגודי הרופאים ועד למטפלים ברמת הפרט - רופאים ראשוניים, רופאים מומחים, כירורגים, תזונאים, אחיות ופסיכולוגים.

דעת המומחים הייתה שרק שיתוף פעולה יוכל (אולי) לתת מענה מתאים לקהילה ברמת המדינה ולמטופל האינדבדואלי. ויחד עם זאת ולמרות המידע הרב הקיים אודות תהליך ההשמנה עצמו ותרומתו להופעת סוכרת ומחלות לב וכלי דם, מסיכום דברי המומחים עולה שהמערכות הרפואיות עדיין אינן ערוכות לטיפול בבעיה זו לא מבחינה ארגונית ולא מבחינה כלכלית. בהקשר זה, אחד ההדגשים היה על הצורך בשיתוף פעולה בין ארגוני הרופאים השונים על מנת ליצור "מאסה קריטית" שתאפשר פעולה אפקטיבית יותר על מנת ל"חנך" את האוכלוסייה החל משלב הילדות/הגן/בית הספר (אך גם בהמשך), לאורח חיים נכון יותר ושימוש מושכל במגוון המוצרים הקיימים בשוק.  

הועלה הצורף הקריטי לשתף ולגייס למשימה זו את תעשיית המזון והפרסומאים.

אני רוצה לנצל הבמה ולהודות:

באדיבותו של בעז גינזבורג – מנכ"ל חברת e-Med ניתן לצפות כאן בשקופיות הכינוס.

בהזמנות זו אני גם רוצה להודות לחברת טבע, סנופי-אוונטיס ורוש – הספונסורים של מפגש זה, שבלעדיהן הוא לא היה יוצא לפועל וכמובן לחב' דן כנסים שארגנו את הכנס למופת.

אני משוכנע שהחוג לקרדיולוגיה קלינית בקהילה יחד עם חוגים נוספים של האיגוד הקרדיולוגי ימשיכו להיות פעילים  בתחום חשוב זה – השמנת יתר, ובכוונתנו לקיים מפגשים נוספים בנושא המניעה בכלל והשמנת יתר בפרט.

בברכה, דר' אילן קיציס – מזכיר החוג לקרדיולוגיה קלינית בקהילה 


 
 
 

תנאי שימוש:
* אין להעתיק את התמונות / השקפים במצגות ללא קבלת אישור. כל הזכויות שמורות למציגים.
* התכנים המוצגים במצגות, הם באחריות המציגים.